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  1. 紀要等論文
  2. 學苑 昭和女子大学紀要
  3. 818

米飯, 食パンの摂取が便性に与える影響について : レジスタントスターチの作用解明へのステップ

https://swu.repo.nii.ac.jp/records/4761
https://swu.repo.nii.ac.jp/records/4761
fb9dd6e8-98bd-4b3e-8a5d-dd45387f0596
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00005177199.pdf KJ00005177199.pdf (447.5 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-02-16
タイトル
タイトル 米飯, 食パンの摂取が便性に与える影響について : レジスタントスターチの作用解明へのステップ
タイトル
タイトル Effects of Boiled Rice or Bread Intake on Evacuation : A Step Toward Detecting the Role of Resistant Starch
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 レジスタントスターチ
キーワード
主題Scheme Other
主題 米飯
キーワード
主題Scheme Other
主題 食パン
キーワード
主題Scheme Other
主題 便性
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 resistant starch
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 boiled rice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 bread
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 evacuation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00038441
著者 岩田, 宏美

× 岩田, 宏美

岩田, 宏美

ja-Kana イワタ, ヒロミ

阿曽, かずき

× 阿曽, かずき

阿曽, かずき

ja-Kana アソ, カズキ

清水, 史子

× 清水, 史子

清水, 史子

ja-Kana シミズ, フミコ

小川, 睦美

× 小川, 睦美

小川, 睦美

ja-Kana オガワ, ムツミ

IWATA, Hiromi

× IWATA, Hiromi

en IWATA, Hiromi

ASO, Kazuki

× ASO, Kazuki

en ASO, Kazuki

SHIMIZU, Fumiko

× SHIMIZU, Fumiko

en SHIMIZU, Fumiko

OGAWA, Mutsumi

× OGAWA, Mutsumi

en OGAWA, Mutsumi

記事種別(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 研究ノート
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 As a step toward detecting the role of resistant starch (RS), the effects of boiled rice or bread intake on evacuation were examined. Ten subjects aged 21-22 were fed two types of prescribed diets of 3 meals per day for 7 successive days. Each type consisted of a different staple food; boiled rice or bread. The subjects were fed the same type of meal for 7 days and the frequency and amount of evacuation was recorded by the subjects. Analyzing the data showed the following results. The estimated total fiber contained in the bread each subject consumed was 6.3 g/day, and the estimated total fiber contained in boiled rice was 1.4 g/day. That is, there was 4.5 times more total fiber in bread than in rice. The frequency and amount of the evacuation tended to increase when boiled rice was ingested compared with the period when bread was ingested. Based on these results, we suggest that the fibers in the boiled rice lead to an increase in the frequency and amount of stools as compared with the fiber found in bread. We speculate that more RS is contained in the boiled rice than in the bread.
書誌情報 學苑
en : GAKUEN

巻 818, p. 31-34, 発行日 2008-12-01
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 8
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00005177199
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13480103
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Ver.1 2023-05-15 13:11:01.067061
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