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〔研究ノート〕ウズラ卵ピータン調製における浸漬液組成の検討
https://swu.repo.nii.ac.jp/records/6362
https://swu.repo.nii.ac.jp/records/636236ad01ac-22d2-4831-a7a9-cee2cfe8e1ef
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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05学苑12月秋山先生 (952.2 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2017-12-21 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 〔研究ノート〕ウズラ卵ピータン調製における浸漬液組成の検討 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Study on Immersion Liquid Composition for Producing Pidan from Quail Eggs | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ピータン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ウズラ卵 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 浸漬液 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アルカリ剤 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | タンパク質の変性 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | pidan | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | quail egg | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | immersion liquid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | alkaline chemical | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | protein denaturation | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
秋山, 久美子
× 秋山, 久美子× AKIYAMA, Kumiko |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The aim of this study was to determine the optimal composition of immersion liquid for producing pidan from quail eggs. The author prepared immersion liquids containing 4 different alkaline chemicals: 5% sodium hydroxide, 5% sodium carbonate, 5% potassium hydroxide and strong alkaline water commercially available, each with 15% sodium chloride. One more liquid was prepared containing black tea leaves in the above sodium hydroxide with sodium chloride solution. Twenty quail eggs were immersed in each of the solutions for 8 days at 35℃. The physical properties of the pidan did not show major differences due to the different immersion liquids tested. But the success rate was the highest in the liquid containing sodium hydroxide which suggests that sodium hydroxide is the most suitable for use as an alkali chemical. The author also varied the salinity (10%, 15%, 20%) of the immersion liquids containing sodium hydroxide and divided them into two groups; one containing black tea leaves and the other without black tea leaves, and found that the products are improved with an increase in salinity. Higher salinity may promote protein denaturation in the presence of alkali chemicals. And immersion liquids without black tea leaves were more effective for producing pidan. |
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書誌情報 |
学苑 en : Gakuen 号 926, p. 35-40, 発行日 2017-12-05 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 昭和女子大学近代文化研究所 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1348-0103 |