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〔研究ノート〕飲料に含まれる抗酸化物質の効力について
https://swu.repo.nii.ac.jp/records/5540
https://swu.repo.nii.ac.jp/records/55409227e7b9-6322-4a29-86a5-20ee2a6f2a87
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2017-02-16 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 〔研究ノート〕飲料に含まれる抗酸化物質の効力について | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | Evaluation of Antioxidants in Various Beverages | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 抗酸化物質,評価,飲料 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | antioxidants,evaluation,beverage | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
雑誌書誌ID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN00038441 | |||||||||||
著者 |
中津川, 研一
× 中津川, 研一
× Kenichi, NAKATSUGAWA
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著者所属(日) | ||||||||||||
昭和女子大学健康デザイン学科 | ||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | Excessive active oxygens in the body can cause aging and various diseases. Antioxidant enzymes present in the body clear the excessive active oxygens. However, these enzymes become weaker with age. Antioxidants are expected to eliminate the active oxygens that remain after the actions of antioxidant enzymes. Vitamin C contained in juice is a well-known antioxidant, as are catechins in teas and polyphenols in red wines. The purpose of this study is to evaluate the antioxidants in our everyday beverages. The evaluation of the antioxidants in various beverages was performed by FREE(Free Radical Elective Evaluator)(Diacron International Ltd.)and BAP(Biological Anti-oxidant Potential)kit(Diacron International Ltd.). BAP uses the reactions below:1. FeCl3+AT(colorless)→[FeCl3-AT(coloring)] 2. [FeCl3-AT(coloring)]+BP(e-)→FeCl2+AT(colorless)+BP (AT: thiocyanate, BP: antioxidant) The antioxidant capacities in various kinds of soft drinks, teas and wines were evaluated by measuring the changes in absorbance. High antioxidant capacities were found in beverages containing a lot of vitamin C, catechins and polyphenols. | |||||||||||
書誌情報 |
學苑 en : GAKUEN 巻 866, p. 38-41, 発行日 2012-12-01 |
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表示順 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | 7 | |||||||||||
アクセション番号 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | KJ00008164240 | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 13480103 |